Eljárási szabályzat

Az Meyer & Meyer Holding SE & Co. KG saját maga és leányvállalatai számára megfelelő panaszeljárást hozott létre annak érdekében, hogy a munkavállalók és harmadik felek (pl. a beszállítók alkalmazottai) bejelenthessék a megfelelőség megsértését (a Whistleblower Protection Act 2. szakasza szerinti törvénysértések, pl. bűncselekmények, de közigazgatási szabálysértések is, mint például az adatvédelem, a munkaidő vagy a minimálbér megsértése), valamint az emberi jogi és környezeti kockázatokra és jogsértésekre vonatkozó információkat (mind a saját üzleti területén, mind a beszállítói láncban). További részletekért kérjük, olvassa el a magatartási kódexet.

 

 

A bejelentők számára különböző kommunikációs csatornák állnak rendelkezésre a bejelentés benyújtásához, amint azt az alábbi áttekintés mutatja. A beérkező bejelentéseket a bejelentők megerősítik. A bejelentéseket ezután a vállalaton belül az illetékes részlegekhez továbbítják kezelés és tisztázás céljából. A felismert jogsértéseket azonnal orvosolják.

 

 

A bejelentők számára biztosítják a bizalmas kezelést, és kívánság esetén a névtelenséget. Ez a bejelentő számára semmilyen költséggel nem jár. Lehetőség van az információ megbeszélésére az ombudsmannal. Az ombudsman független és titoktartásra kötelezett.

 

 

A panaszeljárás hatékonyságát évente legalább egyszer, illetve ad hoc jelleggel felülvizsgálják. Az alábbi áttekintés áttekintést nyújt.